Γκουλιάμα – Μανδαλίδου Αλεξάνδρα

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη, όπου και κατοικώ. Το 2002 διορίστηκα στη δημόσια εκπαίδευση και έκτοτε υπηρετώ ως φιλόλογος σε Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια του Έβρου.

 

Σπουδές

 Αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση από το Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και υποψήφια Διδάκτορας στο τμήμα Ιατρικής του ΔΠΘ (Παιδοψυχιατρική) με αντικείμενο έρευνας τον σχολικό εκφοβισμό.

Από το 2018 έχω πιστοποιηθεί ως Επιμορφώτρια Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ.  Μιλάω τρεις ξένες γλώσσες: γερμανικά, ιταλικά (με αντίστοιχους τίτλους σπουδών) και αγγλικά με πτυχίο επαγγελματικής επάρκειας.

 

Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

 Από το 2012 ως το 2018 κατείχα, επί θητεία, τη θέση Υπεύθυνης του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Έβρου με έργο την κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών της μαθητικής κοινότητας των σχολείων του Έβρου. Παράλληλα, ανέλαβα τα καθήκοντα της Συντονίστριας Δράσεων Πρόληψης για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ακολούθως επέκτεινα τη δράση μου ως μέλος της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΚΕΕ) του Υπουργείου Παιδείας για την «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού». Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε η εκπαιδευτική και ερευνητική μου δραστηριότητα με υλοποιήσεις προγραμμάτων ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, συγγραφή επιστημονικών άρθρων, εκπαιδευτικά προγράμματα, και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών σε όλες τις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Έχω μετάσχει σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια ως εισηγήτρια με θέματα εκπαιδευτικού ή παιδοψυχιατρικού ενδιαφέροντος. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο μου βιβλίο, μια πρωτότυπη ιστορική έρευνα με πρωτογενές υλικό που αναφέρεται σε προσφυγική γενεαλογία.

 

Κοινωνική Δραστηριότητα

 Η κοινωνική μου δραστηριότητα περιλαμβάνει συμμετοχή σε πολιτιστικούς συλλόγους και φιλανθρωπικά σωματεία. Παράλληλα έχω εθελοντική προσφορά με επίκεντρο τον ευάλωτο και ειδικό πληθυσμό ως μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων του Εφετείου Θράκης.

 

Οικογενειακή κατάσταση

 Είμαι παντρεμένη με τον στρατιωτικό ιατρό, Κρίτωνα Μανδαλίδη, Διευθυντή του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, και έχουμε μαζί μία κόρη και δυο γιους.